Follow Dashboard
Love of Life.
Saturday, March 18, 2017 | 7:20 AM | 0 comments
Hi, Assalamualaikum.

so, kinda unexpected post jugak. act sebab terbaca satu confession iium, Nota Untuk Anak Perempuan boleh click untuk terus ke post tersebut. lewls. hahaha. act aku dah lama share benda tu kat fb cuma tak tersempat nak bukak. biasalah bila kau curi curi buka guna komputer lab eh tetiba lect masuk. hahah boleh je nak terus layan. tapi sebaiknya fokus la kan. hehew lol.

terkesan gila dengan confession tersebut. family aku ada anak lelaki tapi tu pun bongsu. so aku memang tak harapkan adik aku sangat. since pangai dia pun macam mintak kaki aku jugak. dia masih belum sampai kesedaran lagi tu. aku pun lalui waktu waktu tersebut. so aku boleh relate dgn keadaan aku. bila dah sampai masa aku tahu, inshaAllah dia akan sayang ibu ayah lebih dari aku dan tak susahkan depa mcm dia buat sekarang. kalau tak sampai jugak kesedaran tu dah boleh siap sedia kot kena bertumbuk dengan aku. eh ingat aku tak berani tumbuk adik aku? 😂

the love of my life, the main characters in my story, my parents. rindu pulak :') padahal minggu lepas baru je jumpa... dah berapa minggu tak balik rumah. and maybe midsem baru balik :') dah dua minggu ayah call tanya "nak balik tak?" ikut hati memang nak balik. tapi sebab minggu lepas busy and minggu ni ada test and present game... so yeah... next week pulak family pergi penang. khamis tu johor cuti.... kalau aku balik jugak, siapa je ada kat rumah 😂 minggu ni family balik kampung and aku tak ikut. nak ikut...... nak nangis huaaaaaaaa. lol qila. grown up pls.

from the confession, yg statement kalau kau dah kahwin, make sure laki kau jadi anak lelaki mak bapak kau. it's cute. buat mak ayah kau rasa selesa dgn orang yg sanggup nak jaga anak diorg. pendapat aku la. yelah, orang dah nak anak dia kan. mesti la dia nak yg terbaik. akak akak aku dah kahwin. and jadi aku, aku suka perati and do assumption. akak aku yg sulung, laki dia anak bongsu, and akak kedua aku, laki dia anak sulung. so much different. pada aku la. apa yg beza tu biar aku jelah yg tahu. aku still pegang apa yg cikgu aku masa f3 pernah cakap dulu. aku tak berapa nak ingat ayat dia, tapi ada lah semacam like,
kita ni sebagai anak, kalau dah belajar jauh, jangan sesekali bagi mak ayah kat kampung tu rindu kat kita. call kita dulu, tanya khabar kita.
like seriously. even aku belajar dekat je, aku still rasa serba salah gila gila bila haritu, ibu call aku dulu. masatu a day after hari jadi aku. aku tengah drive masatu tapi jem. and ibu kat rumah sorg sebab ayah and ayus gi tengok bola kat stadium. rasa serba salah sangat sampai esok paginya ibu call lagi sbab masa ibu call malam tu dia nak aku drive tak main phone. paling jauh aku pernah study pun tangkak tu jela. tu pun boleh dikatakan selalu aku call. sebab aku belajar something dari tijb. dulu masa aku lower form, jujur aku kata aku bukan aku yg sekarang. aku degil gila. like rebel nak mamps. okay takdelah rebel mana over je tu HAHAHAHA cuma nampak la aku punya degil, aku punya tak dengar cakap. masuk nak pmr, aku cam insaf sikit. and my turning point masa kat tijb. alhamdulillah lepas tu im be the better me. dah sampai dah kesedaran masa tu. homesick kan.

minggu lepas pun masa keluar beli barang dgn ayah ibu ayus echa, aku senanya nak keluar sendiri tapi takde kawan and malas nak naik delivery pesemua. dan ibu pun before tu cakap "nanti ibu nak dtg ibu dtglah lepas tgk fifi" tu yg terus ajak keluar. nak pakai duit sendiri beli barang tapi ayah kan. dia mana nak. yelah dia pun kata aku ni still tanggungan dia. so takleh nak cakap apa la. hahaha. masa sem 1 aku tak dapat bantuan pape, serious sakit gila. sebab pakai duit ayah. memang aku tahan gila masatu. ni alhamdulillah ada bantuan pun aku still tahan jugak. tapi takdelah sampai nak mintak duit kat parents :')
 Tapi anak perempuan mcm manja dia lain tau ngan mak bapak dia. Kalau kau faham apa aku ckp baguslah.
thisssss 💯💯💯 aku punya manja serious lain ikut orang. dgn parents lain, dgn mamat poyo tu lain, dgn adik beradik aku lain. and ofcourse lagi manja dgn parents la. pernah je aku merajuk dgn ayah 😂 sorry kau boleh tengok aku ni mcm anak bapak sikit. sbb aku clingy gila kot dgn parents aku. takdelah clingy mana. cuma aku jenis tak senang tengok parents aku pergi mana sorg sorg. masa arwah nenek aku baru ninggal dulu, ayah nak balik kampung, aku yg dok neman dia sebab ibu kat rumah jaga akak aku yg tengah pantang. nak amik adik aku pun aku teman tau. kau boleh judge aku la dari situ 😂 i do love that confession sebab benda tu buat aku nak balik rumah nak jumpa ayah ibu 😟😪😔 tapi apakan daya :') k nangis dulu depan locker. lol

oh last last my opinion on this,
Seorang ibu pasti lebih selesa dgn anak perempuan...berbanding menantu perempuan..no judges..#jgnkecamsis
sorry sis yg bagi comment ni. aku dah printscreen tapi takleh gak nak upload gambo kat sini. last last aku biokan. geram je luls. atas ni pun aku sokong gila. aku ada masa ibu dgn ayah tgk arwah nyai kat hospital batu pahat. masatu aku tergerak nak ikut. sebab aku rasa macam, kalau tetiba dia dah takde, aku dah tak dapat jumpa. and who knows its the last time aku jumpa, aku urut belakang dia, aku cakap dgn arwah :') ibu ayah kalau berbual dalam kereta even ada anak anak diorg tak kesah. anak dah besar kan. dah boleh fikir sendiri. melainkan nak rahsia haa mula lah cakap jawa 😂 tapi apa yg aku tahu, even masa saat terakhir arwah nenek aku tu ibu, makcik aku jaga (both menantu) tapi arwah still nak anak perempuan dia datang jenguk dia, jaga dia. sorry belah ayah aku memang conflict sikit.

tapi tulah, main point satu je, jaga, hargai la orang yang jaga kau dari kau kecik, dah lahirkan kau, dah kandung kan kau 9 bulan lebih tu elok elok. aww post aku kalini panjang do. lol. oh and another side, ada je yg tak berapa nak elok dgn parents, like how the parents treat them tu, em em, stay strong lol. some people tak macam kita pun, tak bernasib baik. parents cerai, or one of them abuse them ke apa kan. everybody got their own story. jangan judge tapi try to know them well. they got interesting story than you. who knows? haha
sometimes syok jugak dapat partner yg suka dok bebel kat kau bagi motivation kat kau. sebab tahu sendiri kau akan terikut cara dia lol. okay raklu 😂😝

:')
Tuesday, February 28, 2017 | 5:58 AM | 0 comments
should stop feeling like this
should stop behaving like that
should stop hurting myself.

and for rn, should start working back for my dream ✨
yeah i know, he also want me to focus on my life first.
family first. study first. but he never second.
acewah! hahahah

but still i should stop thinking this way.
we both got our own life with this separated distance.
so,
see ya when i see ya 💕


Old things